Jobbelijobb.

Andra dagen på jobbet idag. Helt okej, men jävligt trist skulle jag vilja beskriva det som. Städa, dammsuga, rensa, spola, sopa. Trist.
          Jobbar från 8-15 med en timmes rast. Med mig har jag en brud och en dude. Reko. Efter första intrycket iaf. Tjänar 60 kr/h. Få se nu..60 x 6 (timmar om dagen) x 5 (dagar jag jobbar) = 1800 kr. Räcker inte långt. Men det är pengar i fickan iaf.
          Bruden som jag jobbar med är också nittioetta, men har redan fyllt arton och hon tjänar 81 kr/h.
          Sjukt jävla orättvist. Fuck facket.

Nej, nu är jag så sjuk att det fan är synd om mig. Svinont i halsen, svinig jävla hosta, svinmycket snor i näsan och slem i halsen och svinhög feber. Luktar det dödlig influensa? Pandemi?
          Nöff.

Eftersom jag är sjuk och ska jobba imorrn så tänkte jag gå och lägga mig relativt tidigt, så tänkte lämna nu. Men först ville jag bara nämna att jag längtar sjuuuukt mycket tills New Moon har premiär. Såg trailern förra veckan och blev jävligt pepp.



Nuså. Godnatt.

/H.

När Hannah är borta händer en massa sorgliga saker.

Medan jag var borta har det ju hänt en massa saker. Inte minst Micheal Jacksons död.
          Jag kommer alltid att komma ihåg vart, hur och när jag hörde nyheten. Jag hade typ nyss vaknat, låg i ett stekhett tält med Stina och Amanda som sov och utanför ligger det några brudar som snackar om allt möjligt och plötsligt är det en brud som säger att han är död. Först trodde jag att jag drömt, men sedan bekräftade Stinis och jag var övertygad. Eller nästan.
          Har fortfarande en teori om att han fejkat hela grejen och flyttat upp i bergen för att få vara ifred. Men det är bara en teori, som sagt. Om han nu är död, vilket allt talar för, är det jävligt sorgligt om man ser på allt bra han gjort inom musiken. Att han var lite smått out of his mind och en möjlig pedofil kan vi lägga bakom oss och låta honom leva vidare genom musiken. För den är ju rätt bra.



En annan sorglig sak som hände i helgen var ju att Sverige förlorade mot England på straffar i U21-EM. Surt, alltså. Hade verkligen unnat Berg, Wernblom, Toivonen, Bajrami, Harbuzi och grabbarna det, så jävla bra fotboll som de har spelat i samtliga matcher. Berg missade ju sin straff och i det här klippet är han helt förstörd. Jag tycker så jävla synd om honom.
          Sweetie.



/H.

Borta varmt, hemma - fortfarande varmt.

Jeez. Det är hett ute alltså.
          Nu har jag, efter en vecka full av fylla, panikångestframkallande värme, musik och pisstank, kommit hem till kära gamla Uppsala. Borlänge och P&L var jävligt roligt och jävligt, jävligt varmt. Skojar inte när jag säger att jag har bränt SÖNDER mig.
          Men festival är festival och denna var grrrrreat. Trevligt sällskap i form av mestadels göteborgare och norrlänningar, men också bror och hans vänner och riktigt bra musik i form av Pete Doherty/Babyshambles och Slagsmålsklubben. Blev ingen bög i år dock. Lite synd, kan jag tycka.

Men seriöst, jag har aldrig varit Dohertys största fan, men han var riktigt riktigt bra. Jag har verkligen underskattat hans sångröst tidigare. För att han skrev bra låtar visste jag redan. Dessutom är han ju sådär skabbigt sexig som väldigt få kan komma undan med.



/H.

En sak bara.

Har suttit på youtube, som vanligt, och hittat lite grejer. Bl a denna versionen av MGMT's "Kids", av The Kooks. Riktigt bra tycker jag. Orginalet är såklart bättre, men inte överdrivet mycket.



Hittade en massa andra covers också. Söker man på Live Lounge så kommer en massa upp. Det finns både jävligt bra, jävligt dåliga och jävligt roliga klipp när kändisar sjunger andra kändisars låtar. Ett speciellt är när The Fray ska göra "Hips don't lie". Hilarious.

Ahja. Nu jag sova.

/H.

Viva Ber(i)g(e)!

Min man för dagen, eller ja, gårdagen. Han kan ibland se rätt bortkommen och slö ut, för att i nästa sekund tjossa in tre bollar i nätet. Tre jävligt fina bollar, ska det också sägas. Here's one.



Dessutom är det så jävla härligt att se spelare som visar så mycket glädje som Berg och alla de andra småkillarna. Man blir själv jätteglad och hela matchen blir en otroligt glädjefylld upplevelse.
          Vad som också är glädjande med detta laget är såklart viljan att ha ett snabbt passningsspel längs marken och ännu mer, det lyckade utförandet. Visst, det blir tjong och bolltapp ibland, men de har en klar bild av hur de vill spela och jobbar på det tills det funkar. Creds till dem och tränarna.

Nu ska jag dra mig tillbaka tror jag. Amanda kommer ner imorrn. Ska också träffa Sussi på dagen och fixa lite saker, och sedan blir det troligtvis lite rajtantajtan på bryggan/Framfickan. Har mucho framför mig. Måste vila ut. Ses. Hörs. Natti. Baj.

/H.

Det går bra nu, kompis.

Hemma igen efter en, vad det känns som, jävla lång bilfärd.
          Vi åkte hemifrån i måndagseftermiddag, stannade och sov i två-tre timmar på vägen och kom fram till Helsingborg runt fyra-fem. Åkte genom Danmark och över till Tyskland för att..ni-vet-vad och sedan tillbaka genom Danmark till först Helsingborg och sedan till Lund, där vi skulle bo över natten. Då var klockan runt två-tre på eftermiddagen och matchen (Sverige - Vitryssland) började inte förns kvart över sex, så vi chillade på rummet. För länge, visade det sig.
          Pappa missbedömde tiden och vi drog in till Malmö för att leta efter den där jävla fotbollsarenan. Inte en skylt såg vi, pappa blev ganska så arg och olaglig och ett tag var jag helt säker på att någon skulle dö idag. Om det inte var någon av oss så skulle det bli någon stackars fotgångare eller cyklist.
          Vi hittade slutligen och var bara en kvart sena. Vi hade JÄTTEBRA platser - andra raden på ena långsidan. Hur nära planen som helst. Hur nära Berg som helst.
          Iaf, matchen var ett riktigt lyckopiller. 5-1 till Sverige och hattrick för Berg. Min Berg. I slutet stod hela publiken upp och applåderade i flera minuter. Det var mäktigt. Kan tänka mig att killarna kände sig ganska nöjda över sig själv där, då.
          Ahja, efter matchen körde vi en fräckis och tokkörde upp till Helsingborg för att se Serbien - Italien. Sedan åkte vi till Lund och sov och imorse körde vi raka vägen hem igen. Nu är jag hemma och efter att snackat med Steffy och fixat min vodka, så kan jag äntligen slappna av, njuta av fotbollsupplevelserna och tagga till P&L som bara ligger runt hörnet.

/H.


Hannah och Stevie är på samma spår.

Nu ska jag försöka gå och lägga mig relativt tidigt iaf. Men ville bara passa på att peka på en speciell likhet mellan mig och Steven Gerrard (världens bästa fotbollsspelare i världens bästa fotbollsklubb) - nämligen att vi båda älskar spanska landslagsspelare.







Nu blire natt för Nyberg. Sov gott. Hare bra. Godnatt. Baj.

/H.

Viva España!

Jag älskar att se Spaniens landslag spela. Det är liksom Barca och Liverpool i ett! Helt fucking-tasktiskt. Det är ren och skär fotbollsglädje. Sedan är det bara att titta på truppen. Torres, Villa, Xavi, Xabi Alonso, Casillas, Iniesta, Fabregas. Vinner man inte VM med de namnen så gör man något fel.
          Ahja, ville bara avreagera mig lite. Blev lite väl kär här framför tvn.
          Ah, jag valde matchen, alltså.



Torres mål i EM-finalen mot Tyskland. Han har gjort tre i halvtid mot Nya Zeeland. He plays in Liverpool!
          Spanien leder i halvlek med 4-0 iaf. Ska återgå till tv-tittandet. Baj.

/H.

Nothing about little.

Förövrigt så:
- vet jag inte om jag ska se Bones eller Confederations Cup: Nya Zeeland-Spanien (fotboll).
- måste jag, än en gång, säga att Socker med Kent är mycket, mycket bra
- är jag, än en gång, mycket kär i Robin Hood.



/H.

Come, kittykittykitty.

Åh, ja juste! Det är en katt som stryker omkring vår lägenhet. Speciellt när det regnar brukar den sätta sig utanför något fönster eller porten och jama som en tok. Han/hon/den är jättesöt och jag vill inget mer än att släppa in den till mig och ta hand om den. Men den är lite skygg och även om den inte har nägot halsband så är det säkert någon som äger den.
          Idag när jag hade varit ute och sprungit så sitter den vid porten när jag kommer hem. Jag satt mig net på huk och äntligen kom den fram till mig. Den jamade och nästan slängde sig själv mot porten i hopp om att jag skulle öppna den. Men sedan verkade den inte vilja vänta längre, utan den drog iväg. Är säker på att jag kommer se den snart igen dock.
          Puffi. <3



/H.

Psykiskt ostabil.

Okej, att jag har stora problem hoppas jag att vi redan har slagit fast. Men denna natten var något av en överraskning, t.o.m för mig själv. Först ligger jag och funderar på det ena och det andra så intensivt att pulsen går upp till 110. Då kan man ju inte sova. Sedan fick jag ligga och lugna ner mig själv.
          Det gick inte så bra, eftersom jag tydligen inte kunde sluta tänka på vissa saker som i sin tur fick mig att nästan få en panikångestattack angående mitt hår. Så jävla fånigt.

Sedan fick jag ännu en nästan-panikångestattack. Denna handlade om kost och motion. Det enda sättet att lugna mig själv var att skriva ner ett slags kontrakt i mina anteckningar i telefonen. Där lovar jag bl a att springa en halvtimme varje dag tills P&L och sluta käka onyttigheter sommaren ut.
          Så idag gav jag mig ut på en springtur i regnet. Ganska uppfriskande faktiskt. Men min kondidtion är verkligen inte vad den varit. Verkligen inte.

/H.


Hårpanikångest mittinatten.

Ahjo, jag skulle ju gå och lägga mig, men jag kom liksom på villovägar. Började få panikångest över mitt hår (det är för page-aktigt, vill ha det som i början av förra sommaren - mer uppklippt och lockigt), så tittade igenom alla mina bilder för att hitta en någorlunda bra bild där det ser ut som jag vill ha det. Typ såhär:



Och medan jag ändå kollade runt, så hittade jag den här:



Om man nu kan bortse från att jag overall ser ut som ett blockmongo på bilden, så kanske man inser att mitt hår är ganska underbart här? Eller? Är jag den enda som tycker det?
          Varför klippte jag mig nu igen?
          Why? Oh, please, why?

/H.




02.47

Tjoho. Två dagar till U21-matchen mot Vitryssland i Malmö. Fyra dagar tills Amanda kommer ner och fem till midsommar. Endast nio dagar till P&L. Om jag bara kan få tag på lite vodka så ska jag börja tagga järnet.
Mycket framför mig nu. Detta skall bli den bästa sommaren - årgång 2006 inte inkluderad pga av självklara skäl - hittills.
          Sista sommarlovet. Well, let's make it a memorable on.

Gårdagen - lördagen - spenderades med mina kära vänner Sussi och Vicky. Först en fika på Waynes (nya Subway), sedan gratis fotboll på Studenternas och slutligen käk på Max. Skapade en hel del nya minnesvärda citat ("Han korsar benen som en fisk" - Vicky) samtidigt som vi skrattade åt gamla ("Vi gick in i hans kök och sen matade jag hans hamster" - Sussi).
          Alltid lika underhållande sällskap.
          Sedan jag kom hem har jag suttit och filurat som vanligt. Nu är klockan söndag och jag kan inte somna. Kan bero på att min puls ligger på 107 slag i minuten.
          Ja, jag har räknat.
          Min vilopuls ligger väl vanligtvis på 70. Denna ökning kan bero på att min alkopackning till P&L är i fara. Eller på något annat. Vem vet vad. Inte jag iaf. Och även om jag visste, eller bara hade en aning, så skulle jag inte erkänna det. Så ni vet. Om ni fattar. Vilket ni inte gör. Så skitsamma. Det var inget.
          Heh.

Ska väl sluta snacka strunt och försöka sova istället. Well, baj.

/H.

Fri som en fågel som skrivit klart sin sista uppsats.

Tjolahopp. Klockan är 23.24 och just i detta ögonblicket inser jag att jag har inget mer som jag MÅSTE göra i sommar. Skrev klart uppsatsen igår kväll och därmed är allt skolarbete finito. Iofs, fick ju sommarjobbet, men det är bara för en vecka, och jag får ju pengar för det, vafan.
          Har just sett klart på England - Andorra. När andra halvlek började stod det 3-0 och Stevie hade blivit utbytt, så jag kind of förlorde intresset litegrann och drömde mig istället bort till en värld där Sverige hade fotbollsspelare med bra första-touch. Den ligger långt bort.
          Sverige vann dock mot Malta idag. 4-0. Tur för dem, säger jag bara. Kim, Zlatan, Elm, Maestro och Safari utgjorde väl de bästa spelarna för dagen. Och när vi ändå talar om de två förstnämnda - såg ni blickarna? De tycker inte om varandra. Jag tror verkligen att de inte känner några som helst vänskapliga känslor för varandra. Jag har märkt av det tidigare, men det blir tydligare och tydligare ju mer de spelar tillsammans.
          Jag älskar det! Jävligt underhållande, om inte annat. Sveriges två bästa spelare (enligt expert Nyberg) hatar varandra.



:)
          Ahja, tidigare idag var jag tillskolan för att lämna uppsatsen + en jävla mängd skolböcker. Drog sedan till stan och Storken med Nicolito, Vicky och Susanna. De två förstnämnda drog hem först och lämnade mig och Sussi till våra öden. Dvs - leksaksaffärer. Flummade omkring ett tag innan jag åkte hem för att käka och se matcherna.

Nu sitter jag här och känner mig fri som en fågel. Ska väl dra igång en film och chilla ett tag innan jag går och lägger mig. Så ni vet. Godernatt.

/H.


Oj, är klockan redan sju?

Har skickat iväg ett mejl nu. Hoppas det blev bra och hoppas jag får jobbet. Skulle behöva lite pengar, har ju endel planer i sommar. Fler än vad jag trodde för någon månad sedan.

x 15/16/17 juni - Ska till Malmö med far för att se Sveriges första match i U21-EM mot Vitryssland på plats. HEJA LABINOT HARBUZI! Ska kanske även till Tyskland en sväng för att..ja, ni vet vad
x 23-28 juni - PEACE&LOVE med Amanda i Borlänge. Hon kanske kommer ner innan. Får se. Peppar som fan redan iaf.
x 29 juni-12 juli - Kanske, kanske sommarjobb i Ulleråker. Annars partajsing.
x 16-18 juli - Trästocksfestivalen i Skellefteå med Amanda. Inte riktigt klart med datum och sådär, men vi får se.
x 11-14 augusti - LONDON! med mor. Ska åka dit med tom väska fan.

Sen ska jag på ÖN med min kära Kickolito, chilla i Bruket med Steffy och folket och flänga omkring i Uppsala med Vicky och Susanna. Ska bli en jävla bra sommar, det här.

Eftersom jag inte har något annat för mig så kan jag ju tala om vad det blev för betyg i år. MVG i samhällskunskap, MVG i europakunskap, VG i matte, VG i historia, G i idrott, antagligen VG i engelska och G i foto, och jag hoppas på ett MVG i textkommunikation. Får säkert G i mediekommunikation också.
          Är rätt nöjd. Fick bara ett MVG förra året, men iofs inga G'n. Äh, det räcker väl till en sportbil iaf.

Nu ska jag försöka skriva den här jävla uppsatsen, så jag blir klar med skolan och kan njuta av mitt sommarlov fullt ut. Ses. Baj.

/H. - Bilder från äventyren i vekcan kommer snart, har som sagt endel att göra först..


Sommarlov kallas det.

Just nu ser det väl ganska lovande ut ändå, med sol och i alla fall delvis blå himmel. Men igår höll jag verkligen på att frysa ihjäl. Nu kanske det var för att jag hade sovit dåligt och var trött, eftersom pappa snarkade hela natten och mamma suckade åt att pappa snarkade hela natten samtidigt som min hund inte kunna ligga stilla. Vi kan verkligen inte sova i samma rum, min familj. 
          Var i Linköping/Motala igår, för mor skulle cykla tjejvättern. Överdrivet hurtigt, om du frågar mig. Men, men. I alla fall, åkte i fredags och kom hem igår. Såg Sverige - Danmark, ångrade att jag såg Sverige - Danmark, åt en kaka och gick sedan och la mig. 
          Riktigt dålig match igår. Långsamt och otroligt ineffektivt spel. Lagerbäck skulle ha startat med VIKTOR ELM och Safari på vänsterbacken. Kanske ändå bra att Sverige inte går till VM - för tro mig, det gör de inte - för då kan de kicka Lagerbäck/Andersson och kasta in Svennis/Backe/Grip och bygga upp ett nytt spel med ett nytt lag. 
           Visst, Lagerbäck har tagit oss till fem raka slutspel, men det verkar ju inte fungera lika bra längre? Jag menar, gubben har ju inte visat prov på så bra ledarskap och coachning på sistone?
          Ahja, det är i varje fall min åsikt. Får se hur det utvecklar sig.

Nu ska jag dock försöka kladda ihop ett mejl om sommarjobb och en uppsats i mediekommunikation. Önska mig lycka till.

/H.

RSS 2.0