Hälg i Gävlä.


Nej men hej. Nu är jag hemma igen, efter en fartfylld helg i Gävle. Det var helt galet ett tag, med knivdrama, relationstrassel och omkringhattande. Sedan lugnade det ner sig och så här i efterhand tycker jag att jag hade en jävligt kul lördagskväll med Emma, Cissi och Elin.
          Gävle är en småskum stad som jag inte riktigt kommer överens med, men det finns faktiskt människor värda att lära känna i den så kallade staden.

Dröjde mig kvar hos Lindskog/Karlssons idag, tittade på Herkules och käkade glass och pizza, istället för att åka hem och plugga. Det var inte så genomtänkt. Skulle behövt en hel dag till att försöka förstå den isländska grammatiken, men nu jag får nöja mig med någon timme.






/H.


Gå och lägg dig, Hannah.


Nej, nu sitter jag och pratar långsamt pitemål för mig själv, vilket är ett rätt säkert tecken på att det är sängdags även för de störda människorna.
          Som sagt, återgår till en mer livfull existens imorgon. Drar norrut. Till Gävle. Med nya, skitsnygga skor. Kanoners. Jahappja, well, hejdå och godnatt.

/H.

Disney Channel rockar.


HAHA. Klockan är 01.43 och Disney Channel sänder fortfarande. Nu är det Den lilla sjöjungfrun. Sweet!

/H.

Känslomässigt handikappat asbergersbarn


Jag är så himla sjuk i huvudet. Kollar på säsong tre av One Tree Hill (på en fredagkväll, ja, kombinationen borde göra mig till världens mest patetiska människa någonsin) och ömsom gråter eftersom folk dör som flugor, ömsom skrattar för att skådespelarna är så jävla dåliga och serien är så jävla Sjunde himlen möter Våra bästa år, präktigheten och intrigerna tar livet av mig. Ändå fortsätter jag att titta.

En annan sak som händer med mig när jag tittat på ovan nämnda serie är att jag börjar sjunga skithögt. Det brukar börja med ledmotivet, Gavin Degraw, "I don't want to be". Sedan är jag liksom igång. Speciellt när jag är ensam hemma. Any day now kommer det sitta en lapp på anslagstavlan här i trapphuset med klagomål över högt falsksjungande idiot på bottenvåningen.

Imorgon ska jag försöka få ett liv igen. Over and out.

/H.

IIIIIIIROOOOON MAAAAAAN!


Förresten, har haft den här låten spelandes i mitt huvud hela veckan.

(Konsekvenserna utav att låta Disney Channel stå på i bakgrunden varje dag.)

/H.

Svårt att komma på rubrik till innehållslöst, onödigt inlägg.


Vet inte om jag nämnde det igår, men har köpt biljett till festivalen i España. Fy helvete, vad himla roligt det ska bli, känner jag. Lite väl långt till juli bara.

Jobbar i Östhammar imorrn. Segt. Sedan vin i staden med tre kåta vänner. Vicky har varit tydlig med att vi bara ska ta några glas vin för att dränka våra sorger, men jag ser redan en stor röd lampa blinkandes med ordet "SPÅRA" skrivet nedanför.

Nej men vet du vad. Ska återgå till mitt ihärdiga igenomtittande av första säsongen av Smallville. Tog bara en paus på omkring tio minuter för att fucking megavideo tyckte att jag hade tittat för länge, MEN INTE FAN HADE JAG TITTAT 72 JÄVLA MINUTER?! Så dumt. Ska i alla fall återgå till detta nu. Vi ses. Tja.

/H.


Känner mig lite lynnig.

Gjorde en omelett till frukost för första gången i mitt liv. Älskar ägg egentligen, men på sistone har jag blivit så kräsmagad på mornarna att det har blivit nästintill omöjligt att äta någonting. Nu låter det som att jag är gravid, vilket är högst osannolikt. Man måste väl ha sex för att bli gravid?
          Om man inte är jungfru Maria, förstås. Visst hette hon Maria, bruden som födde Jesus i den där sagan? Eller rör jag till det nu? Är inte så bevandrad i stenålders-skönlitteratur.

Well well, idag blir det fika med mina vänner. Jag har faktiskt ett par tre stycken i den här staden. YEY for me. Först hade jag tänkt att fräscha upp mig, men kanske skiter i det bara för att jävlas med dem. Gnider mig mot dem med mitt flottiga hår så att de blir helt glansiga i ansiktet. Lägger armarna om dem så att de förpestas av den förfärliga odör som kommer från mina armhålor.
          Eller så går jag bara och duschar. Har inte bestämt mig.

/H.

Onsdag, going torsdag.


Sitter och slökollar på Härmed förklarar jag er Chuck och Larry. Himla fin film, som alltid när det gäller gaylove och bromances.
          Nu tänkte jag säga adjö till onsdagen och välkomna sömnen. Detta gör jag med denna:



Love ya Pauly. Nä nuäre gonatt å hejrå. Hejrå.

/H.

13.59, onsdag, 19 januari, 2011.


Hade tänkt skriva lite om ångest, men det kändes för jävla mörkt och dystert. Passar inte med vädret i Uppsala idag. Fan-fucking-tastiskt väder, med sol och vårkänslor. Riktigt fittigt av vem det nu är som styr vädret att ge en förhandvisning av våren redan i januari. Jag menar, det kommer bli tre gånger så mycket vinter innan det faktiskt blir vår.

Förresten, det blir festival i Spanien i sommar. Stinas påfund, men jag är som jag alltid är. På. Benicássim is the place to be 14-17 juli, I think. Spanska pojkar, sol, sommar, stränder, Arcade Fire, Arctic Monkeys, The Strokes, Beirut, öl och vänner. Häng på, vettja. Blir till att boka biljetter i veckan. Kanske idag. Det visar sig.

Försov mig tre timmar imorse. För att inte behöva bli kvar på kontoret till sen kväll för att komma upp i åtta timmar, stannade jag hemma för att jobba istället. Älskar att kunna ha Disney Channel på i bakgrunden när jag jobbar. Kanoners.

/H.


Blir alltid så oerhört kreativ och tankull på kvällskvisten.


"Rimligtvis" är ett ord jag ska börja använda mer. Det låter liksom vardagligt och akademiskt på samma gång.

"Kanoners" är ett ord jag har börjat lägga mig till med. Det måste jag sluta med. Bums.

Var på min första isländskalektion på universitetet idag. Det var ganska ångestfyllt, men jag kom ut levande på andra sidan i alla fall. Folket på kursen verkade vara en salig blandning. Orkade (som vanligt) inte anstränga mig nämnvärt för att utforska detta påstående närmare, men ska försöka vara lite mer öppen för social samverkan på torsdag.

Efter skolan (fy satan, vad jag hatar det ordet) gick jag ner på stan och shoppade som en galen person. Inget vidare spännande dock. Smink, shampoo och liknande för närmare femhundra kronor. Aj. Sen införskaffade jag mig "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött". Alex Schulmans nya bok om sitt livs kärlek, Amanda Widell. Har läst lite mer än halva boken och kan bara konstatera att Alex är helt underbar. Jag blir helt kär av de första kapitlen.

Kom hem från Amanda igår, förresten. Kanonhelg. Rockade hemmakväll i Nordmaling på fredagen och rockade Umeås uteliv på lördagen. Sedan rockade jag bussen hem i nästan tio timmar på grund av lite is och lite olyckor. Skulle ha tagit sju.

Nej. Ska upp om omkring sex timmar. Ska till Östhammar och Jobba the Hut. Heh. Näää. Godnatt nu.

/H.

Fredrik Wikingsson, jag älskar dig.


Bara en självklarhet. Har suttit och sett på Boston Tea Party i snart en vecka. Oj, vad himla bra det är. Fredrik är nog urtypen för "min typ". Oförklarligt underbar bara.

Drar norrut om cirka fem timmar, till Nordmaling och min käre vän Amanda. Kommer tillbaka till staden där allt händer på söndag. Ska först in till samma stad och handla kläder på Monki. Kanske blir det en kavaj. Köpte årets första kavaj igår. Svart-vit, leopardmönstrad från H&M. Mumma.

Hatar människor som använder ordet "mumma". Fy satan.

Nej, nu måste jag skynda mig till bussen. Först måste jag dock bara klargöra en sak: Arcade Fire är ett av världens bästa band och "Wake up" är kanske världens bästa låt.



/H.

2011: Det här året ska jag..


...gå ner femton kilo. OH YES. Jag vet, så jävla osexigt att hänga upp sig på vikt. Å andra sidan är det jävligt osexigt med feta lår också.

...lära mig isländska och möjligen fräscha upp spanskan.

...ta tag i gitarrspelandet.

...inte köpa fem nya kavajer.

...skaffa mig en ny hang-up: lotion. Är jämt så jävla torr.

...sluta använda engelska random ord och fraser stup i kvarten.

...försöka att inte tappa bort telefon/kamera/nycklar.

...sluta säga "mysigt" hela tiden. Och "mysa" och "mys".

...se mer fotboll live än vad jag gjorde förra året. Vad såg jag? En match? Skämmes.

...läsa fler böcker. Sådana där stora, ryska, jobbiga böcker.

...bli bättre på att höra av mig till folk.

...FANIMIG SNO EN STOL! Alternativt hoppa i Fyrisån.

/H.


Kvalitetstv.


MTV är en underbar tv-kanal. Upptäcke My life as Liz igår. Helt underbar liten dålig serie om en nördig, sarkastisk brud från Texas som är skydd som pesten av hennes blonda, populära klasskamrater. Sen blir hon sådär mysigt High School Musical-kär i Bryson, en halvcool skatekille. Sen är allt jätteförutsägbart, men man blir som lite kär ändå.



/H


2010: Det här året..


...var det år vi gick från att förvånat fråga "va, röker du hasch?" till att med samma uppsyn fråga "va, röker du inte hasch?".

...har jag gått och tjurat LITE mindre än tidigare år. I'm growing up.

...lärde jag känna en massa nya människor. Vissa var schyssta. Vissa önskar man att man aldrig hade träffat. Vissa sitter numera i fängelse.

...drack jag så himla mycket alkohol. Jag lärde mig dricka öl. Dum idé.

...tog jag studenten. Jag var helt säker att jorden skulle gå under/kristna högerextremister skulle döda oss alla innan jag skulle få ta studenten. Men icke. Yey :)

...upptäckte jag Disney Channel på riktigt. Selena, Miley, Nick, Joe, Sterling, Demi, Kevin. Ingen ironi. Love ya'll.

...fyllde jag nitton år. Blev skitfull och däckade på en stor säng i Vattholma, där folk hade sex på mig. Fräscht.

...dog Steffy, en av mina närmaste vänner, i en olycka. Den dagen jag sa hejdå till en livlös Stephany på Akademiska sjukhuset i Uppsala var den absolut värsta dagen i hela mitt liv.

...såg jag Libertines och Arcade Fire i Leeds med Stina. Rätt coolt. Sen gjorde vi London. Sen blev Stina kvar där och sen kom hon sig aldrig hem igen.

...fick jag för första gången en lön på över 1500 kronor. Najs.

...trodde jag att jag var kär. Men hoppsan, jag var bara kåt och ensam. Eller något. Vem pallar ta itu med sina känslor? Känns så 2009.

...skaffade jag mig nya ledord: Gör allt. Ångra inget. Har jag levt efter dem? Till viss del, ja. Men till störst del, inte. Har mest använt dem för att rättfärdiga saker jag gjort while being drunk off my ass.  

...lärde jag mig mer än vad någon behöver veta om kärnkraft och kärnbränsle och avfallshantering av använt kärnbränsle. Vill ni läsa mer om detta? Ring mig så skickar jag en signerad bok.

...blev jag på nytt kär i Fredrik Wikingsson och Alex Schulman. Sen var det Andreas Weise. Och Chad Dylan Cooper. Och Nick Jonas. Och Soran Ismail. Och Harry Potter. Och Rupert Friend. Och Pete Doherty (inte nobelprisvinnaren). Och en ung Johnny Depp. Och Sid/Chris/Cassie/Cook. Och Xavi. Alltid Xavi. <3

...dog min hund Sookie. Det sög. Nuff said.

...var de först tillsammans, sen gjorde de slut, sen var de på väg att bli tillsammas, sen gjorde de slut, sen började de ha sex, sen gjorde de slut. Chuck och Blair. The Couple of the decade.

...besökte jag, ma' and da' katalaniland, Barcelona. Strosade runt i små stökiga undangömda skivaffärer, åt märklig mat, såg lite Gaudi och lärde känna Camp Nou.

...lyssnade jag mest på The Libertines, Beatles, Jonas Brothers, Julian Casablancas, Florence + The Machine, The Magnetic Fields, Led Zeppelin och Lady Gaga. Låtar: We no speak americano, Waka waka, Bad romance.

...eller den här sommaren egentligen, så satt vi mest på Skeppet och drack öl eller på Palermo och drack öl eller på Terrassen och drack vin eller på Framfickan och drack öl eller på McDonalds och åt cheseburgare eller Wayne's och drack latte.

...köpte jag fem kavajer. En svart, en beige, en röd, en mörkblå och en mörk-mörkblå. Bra där.

...gick jag på GI och tränade i flera månader. Sen gjorde jag det inte.

...var vi närvarande vid flera studentskivor.

...tittade jag mest på Skins, Jersey Shore, True Blood, Gossip girl, Sonny with a chanceJ.O.N.A.S och How I met your mother.

...var jag som i trans while reading True Blood-serien.

...såg jag och Stina Pete himself på Debaser i Stockholm. Han ställde inte in. Det var ju skönt.

...var, trots allt, ett underbart sportår. Arsenal-Barcelona var en oförglömlig match. Likaså Lyon-Bordeaux. Barcelona vann ligan. Spanien vann VM. Barcelona smulade sönder El Clasico. Liverpool vann över Chelsea med 2-0. Djurgården vann nästan Elitserien. Nästan. AIK åkte nästan ur Allsvenskan. Nästan.

...tappade jag bort min telefon BARA två gånger.

...min dator hade en älskare called Gustaff. Han var ett virus. Han skickade porr till mitt skrivbord, spelade random musik, kom med verbala meddelanden ibland och gjorde så att hela datorn brusade nonstop.

...skulle jag och Nicole egentligen ha åkt till London i april, men det blev liksom inte så.

...avslutades vid Slottet i Uppsala med tre goda vänner och en flaska skumpa. Uppsala, vänner, alkohol. Addera ett totalmassakerat hjärta så har vi Hannahs 2010.

/H.

RSS 2.0