Officially a nerd.

Innan jag ska se Hannah Montana, tänkte jag bara säga en sak. Eller två. Och det är att jag är en nörd - kanske blir det tre, fyra saker - och jag har sett Star Trek, den nya, idag och den är asbra. I totally loved it. Officially a trekkie and a big nörd.



Sen ville jag bara förstärka min nördstatus ännu mer genom att säga att I can't wait till Harry Potter kommer på bio. Vilket datum var det? Typ 15-16 juni? Juli? Ahja, i sommar iaf. Jag och Susanna ska se den!



Sen var det Twilight också. New Moon kommer på bio i höst/vinter. Jag kan inte beskriva hur mycket jag längtar. Ska bli kul att se om jag hatar Jacob lika mycket i filmen som jag gör i boken. Han äcklar mig.



Well well, det var väl det. Nu. Jag. Sova. Nighty.

/H.

Hemligheten som alla känner till.

Tjoho. Long time no see.
          Har haft lite data-trubbel. Råkade liksom ladda hem ett fett virus som var påväg att sabba hela min dator. Lyckades dock bota min kära Gertrud (it's her name) och här är vi nu.
          Hela virushistorien fick mig att fundera kring det här med The Secret. Ni vet, hemligheten som säger att dina tankar kontrollerar ditt liv? Laws of attraction? Du tänker på/tror på/föreställer dig någonting väldigt passionerat och sedan händer det?
          Jag menar, det skadar ju verkligen inte att prova, right? Så jag gick hela onsdagen och såg framför mig allt jag behövde göra för att datorn skulle fungera, steg för steg. Jag såg hur jag var tålmodig och lugn och att allt löste sig och att jag hade jagat upp mig så för ingenting egentligen. När jag kom hem och satte mig vid datorn och började nysta upp viruset, så gick allt så bra som jag hade föreställt mig tidigare.
          Och när man väl funderar på The Secret och tänker på tidigare, liknande, händelser så verkar det ganska troligt. Och detta har jag ju varit inne på länge egentligen, att du är helt och hållet herre över ditt eget liv. Du tänker vissa tankar, har en viss attityd och sänder ut en speciell energi som personer reagerar olika på. Du bestämmer dig för en sak och gör det verkligen. Viljestyrka. Val. Vi gör hela tiden olika små, små val som påverkar hela vår framtid på ett eller annat sätt. Allt detta har jag stått för länge, men med en slags avgränsning - omständigheter, villkor, förhållanden. Saker som gör att vissa människor har det sämre än andra, hur bra val de än har gjort, hur smarta de än är, vilket energi de än utstrålar.
          Detta har jag ännu inte hört diskuterats i The Secret. Förvisso har jag inte sett hela filmen/läst hela boken. Men kan man verkligen säga till en sjuttonårig tjej i Moçambique att anledningen till att hon är så fattig är att hon inte förväntat sig att få pengar och mat? Att om hon skulle sett pengarna framför sig, skaffat sig rätt attityd och verkligen jobbat för dem, så skulle hennes liv vara mycket bättre?
          Njae.
          De borde sätta sig ner och fila på det där. Är en livsfilosofi en livsfilosofi om den inte gäller alla? Bara en fråga liksom.

Idag har det varit så jävla underbart väder. Har legat ute i parken och pluggat/solat med Sookie. Skitmysigt, rent ut sagt. Har dock inte börjat skriva mer påreportaget än. Men I promise, det ska bli klart tills på måndag, liksom uppsatsen i mediekommunikation. Min textkommunikationslärare skrev ett mejl där hon i stort sett sa att om jag lämnar in ett bra reportage så lutar det åt ett MVG i kursen.
          På tal om MVG - nationella i engelska! Och VG+ på matte-nationella. Och jag slapp göra omprov på statistik. Och jag får VG i både historia och matte, två kurser jag, som högst, förväntade mig att få G i. Jag är ganska nöjd med min vecka, allt som allt.

Nu ska jag ta och ta en alvedon, för min mensvärk dödar mig. Sen ska jag se Hannah Montana och sen ska jag sova. Imorrn ska jag umgås med människor. Jippie! Hurray för mey.

/H.

VI PISSAR PÅ RONALDO!!!

FC Barcelona är världens vackraste och bästa lag. På ett sätt.
          Liverpool på ett helt annat.
          Xavi, Iniesta och Messi spelade lika underbar fotboll som de brukar göra. Folk säger att matchen var dötrist, men I beg to differ. Jag kan inte tycka att en match där United förlorar och hela Barca pissar på Ronnie-boy, är tråkig. Dessutom är jag helt förtrollad av Barcas passningsspel, varesig det bara visar sig litegrann i en match eller de dominerar den med det. Sån är jag.



Tillsist måste jag bara säga att Pep Guardiola är en oerhört imponerande man - vi bockar och bugar - och att Sir Alex kan förbereda sig på att vinna ännu färre titlar nästa år.

/H.

True love, indeed.

Kan. Nästan. Inte. Andas. Eller jo, klart jag kan andas. Men det gick lite knakigt där ett tag.
          Har nyss kollat på Gossip Girl, säsong 5, avsnitt 25 och jag säger bara: ÄNTLIGEN!



Ja just det, skulle kanske varnat för spoiler.
          Woops.
          Iaf, jag är i himmelriket. Se avsnittet och vi ses där uppe. Nu ska jag sova så jävla gott. Imorgon är det nada skola - NADA - och jag kanske åker till Husbacka. Vi får se.
          Sweet dreams.

/H. - They're made of this (se bild ovan).


Jag är en individ med mycket djup.

Heidi och Spencer turas verkligen om att vara "the most hatable person world wide". Först när man tror att Spencer har nått botten så ser man tendenser som tyder på mognad och Heidi övertar rollen som satans offspring. Sedan växlar de friskt. För stunden hatar jag faktiskt Heidi mest. Ytligare, mer korkad människa är sällan skådad. Fyfan.
          Är fast i The Hills, femte säsongen, för tillfället. Korkad, ytlig, onödig och väldigt beroendeframkallande serie. Can't wait till nästa avsnitt (om en vecka) då Spencer ringer LC.



Jag vet. I'm such a girl.

/H.

Snabbt. Måste sova.

Några snabba, goda nyheter, och sedan ska jag sova, okej?

+   Liverpool vann med 2-0, Gerrard: un gol. 
+   Inter vann med 3-0, Zlatan: un gol. 
+   Sedan i lördags är både Inter och Barca ligavinnare i repektive ligor. 
+   Jag har fått femhundra spänn av faren min. 
+   Imorgon ska vi åka och se mitt första stockholmsderby, DIF-AIK på Råsunda (Djurgården spelar miserabel fotboll för tillfället, men ett derby är ett derby). 
+   Jag har ingen matte eller engelska imorgonbitti, vilket betyder att min första lektion börjar 12.25.

Iofs kom jag på några mindre goda nyheter också. Let's ta dem med. Sen ska jag sova.

-   Barca förlorade med 2-1. 
-   Chelsea vann med 2-0. 
-   Jag har inte ens tänkt på mitt reportage idag. 
-   Har sett säsongsavslutningen på Grey's Anatomy och det var direkt frustrerande. 
-   Låtjäveln spelas om, och om, och om, och om, och om igen i mitt huvud - i fel tonart. Snacka om frustrerande.

Nu. Godnatt.

/H.


Men jag älskar Sagan om ringen!

Ehm..ni vet när man var 10-11 år gammal och lite smått förälskad i någon, så var man ju rätt taskig mot den personen. Drog den i håret och kallade den för en hobbit.. Jag är ju liksom 10 år i sinnet, så.. Iaf, bara så att ni har det i åtanke när ni läser min blogg, så att ni inte missförstår mig.
          Heh.

Som om jag någonsin kommer att få låtjäveln ur skallen nudå? Nej, Hannah, det kan du glömma. Den kommer Rix-FM-inpräntas i ditt huvud. I'm in loooooove, with a fairytaaaaale..

Well, well.. Imorgon blir det sova och reportage för hela slanten. Om jag får tillräckligt dåligt samvete så beger jag mig kanske ut på en motionsrunda också. Beror helt på.
          Nu ska jag däremot fira Norges nationaldag genom att sätta på en halvdålig film att somna till, äta lite choklad och sedan sova tills jag vaknar. Congratz. Baj.

/H.

Norsk hobbit på speed.

För övrigt kan jag verkligen inte sluta lyssna på Frodo-look-a-like-en från Norge. Lika mycket som hela numret får det att ila i ryggraden - lika, jävla, väl sätter den sig på hjärnan.



Men seriöst, den är skum. Rösten, dansarna, leendet, ögonbrynen? Han ser ut verkligen ut som en hobbit på speed. Hurv!

Inte för att jag bryr mig speciellt mycket om Eurovision nowadays. Men kan Azerbadjan, Armenien eller Turkiet vinna så att jag, snälla snälla snälla, slipper höra Barris tjat i skolan nästa vecka.

/H.

Vädret passar inte min sinnesstämning.

Ja, vad ska man säga? Ronaldo är söt, Sir Alex är en Gud och United är såå värda att vinna Premier Leauge. Punkt.

Hannahs helg? Igår kom mina kära gamla bästisar på besök - Steffy och Emma - och de åkte hem för några timmar sedan. Det är, som alltid, skitkul att träffas och speciellt när det är mer än ett år sedan vi träffades tillsammans alla tre. Lyckligtvis var de båda på bra humör, så jag slapp catfights och tussar av blont hår över hela golvet.
          Nej men, skämt åsido, det var skitkul och nostalgin flödade, om man så säger.



Just nu sitter jag mest och gläds åt att vackra, underbara Manchester United vann Premier Leauge idag genom att spela oavgjort mot Arsenal. Jag menar, de har ju verkligen förtjänat titeln. De sätter alltid frisyren före och det är det som gör en vinnare.

Bitter? Jag? Nej.
          Bara helt förkrossad.
          Jag har hållt humöret och hoppet uppe ända sedan 4-1-segern på Old Trafford, men nu är allt som hållit mig vid liv i över två månader slut. Jag är slutkörd. Fotboll innehåller för mycket känslor och spänning för mitt eget bästa.
          Nej, när Barca har vunnit Champions Leauge tar jag sommarlov. Från fotboll, skola och allt annat som tar alldeles för mycket energi. Då ska jag supa, skratta och leka mig genom den sista veckan i skolan och sedan ska jag lägga i några växlar till och kasta mig in i sommaren utan några som helst spärrar eller stödhjul.
          Sådeså.

/H. - De kan vinna hur mycket de vill, men de rör aldrig Liverpool. Aldrig.

DUMDUMDUMDUMDUMDUMDUM

Låt mig redovisa för hur min kväll/natt/morgon har sett ut, så får ni dra egna slutsatser om hurvida jag är otroligt dum eller om jag bara förlagt min hjärna någonstans.
          Kom hem tre, chillade till klockan nio, käkade, såg på fotboll (Barca vann spanska cupen), började researcha fakta om Turkiet och mänskliga rättigheter, skrev ner hela skiten, gick och lade mig i sängen för att vila ett tag, somnade (såklart) och vaknade halv fyra, då jag satte mig på golvet, framför datan, och fortsatte skriva, lade ut kuddar och tog ner täcket, bestämde mig för att sova ett tag för jag höll på att kacka ihop på tangentbordet, halvsov till halv åtta, käkade frukost, såg på film, bestämde mig för att skippa samhällen (som pågår nu) för att kunna skriva klart reportaget som jag aldrig kommer hinna bli klar med på en halvtimme, då jag måste dra till skolan för att hinna till texten där vi ska korrläsa varandras texter - vilket kräver att man måste ha skrivit klart helvetet.

Jag tycker, personligen, att jag är världens mest korkade/lata människa - do you agree?

/H.

Hannah fick en knäpp och skrev ett låååångt inlägg.

Onsdag idag och äntligen - ÄNTLIGEN! - är vi klara med Turkiet-projekt-helvetet. Redovisade våra radioprogram idag och förutom det faktum att Anne-Marit hade dille på flaggor och att vi missade några (rätt viktiga) saker, så orkar jag faktiskt inte bry mig - jag låtsas att jag fattar nada och är därmed lyckligt ovetande och nöjd.
          Sådeså.
          Just nu leker jag och solen arga leken. Den skiner precis in i mitt öga och jag låtsas ignorera den. Låtsas med feta bokstäver, eftersom det irriterar mig som fan och om jag inte var så jävla less skulle jag ställa mig upp och dra iför persiennen. 
          Haha, just det, kul sak - Stina och Vicky var på studentskiva igår. Imorse kom de till skolan och Vicky var fortfarande packad. Stank sprit gjorde hon också, jävla ryss. Intressant att studera humörsvängningarna när hon håller på att nyktra till. Hehe.

Ikväll blir det antagligen till att skriva reportage. Det roliga är att jag inte vet vad det ska handla om. Detta, because jag jobbar med Nicole och hon tog befälet och fick bestämma ämne och såhära. Vi snackade om detta igår, men jag har inte greppat det fullkomligt ännu. Det kanske kommer. 
          Eller inte. Vi arbetade om Ataturk i projektet (som äntligen - ÄNTLIGEN! - är färdigt) i flera, flera veckor och jag vet fortfarande inte vad han gjorde och inte gjorde i Turkiet. Så dedikerad är jag till mitt skolarbete nowadays. Berättade jag att jag höll på att missa matte-nationella igår? Haha, jo, jag pallade inte resa mig ur sängen på morgonen, så jag bestämde mig för att cykla till skolan, eftersom det tar kortare tid. Självklart drar jag mig tills jag bara har en kvart på mig att ta mig till skolan- cyklar som en idiot, ser mig inte för och krashar rakt in i cyklisten frqamförmig när han stannar i en korsning. GRRREAT HANNAH.
          Han var chill dock. Om någon hade kört in i mig sådär hade jag kackat ihop på bruden.  

Nu ska jag dockåtergå till min fullständigt värdelösa tillvaro - med tv-tittande och säng-liggande. Wish me good luck. Baj.

/H. - Ingen fotboll förns på söndag tänkte jag säga innan jag kollade på telefonen och insåg att United spelar idag. Måtte de djävlarna förlora..

Que será, será - Steve Gerrard, Gerrard

Don't you know love (Stevie G och Pool) is stronger than Jesus (Sir Alex har gudskomplex)? Don't you know love can kill anyone (bara två förluster i Premier League)? Bring it on; wars (Chelsea) and diseases (United) - you know that love can do you like a shotgun (4-1 & 2-1 mot United, 2-0 & 1-0 mot Chelsea, 4-0 mot Real Madrid, 5-0 mot Aston Villa, 4-0 mot Fulham, 5-1 mot Newcastle - 38 mål på de tolv senaste matcherna och 72 sammanlagt).



3-0 mot West Ham idag. Stevie två mål. Allt som allt - Hannah är nöjd. Hoppas bara att United kackar ihop totalt imorrn. Heja City.

Dagen idag har för övrigt varit ganska okej. Imorse var jag inte så jävla pepp, på väg till skolan, som jag var. Skola och lördag i samma mening ska bara förekomma i meningen "Man går inte i skolan på en lördag!". Sedan var jag tvungen att gå hem från stan då det pågår en jävla omständlig cykeltävling över hela jävla Uppsala, verkar det som. Jag svär, jag gick på ett ställe och det kom en massa cyklister, så jag tog en annan väg och två minuter senare kommer de jävla cyklisterna igen. 
          Nu är det en massa folk hos oss. Trevligt att träffa alla igen, det var länge sedan senast. Jag har dragit mig in på mitt rum nu, de börjar bli lite dragna och jag svär, det enda som är mer irriterande än störiga Uppsalabor är packade, störiga Uppsalabor. Speciellt när man nyss har genomlidit årets värsta vecka, so far.
          Nej, nu ska jag titta in hos fyllesvinen, hämta något att dricka och sätta mig här och se på film. Sådeså. Kan komma att höra av mig igen, men ifall att jag somnar så önskar jag er alla en händelserik natt. Tja.

/H.

Hannah älskar amerikansk tv.

Fyfan. Grey's Anatomy säsong 5, avsnitt 22. Gråt until you drop.
          Såg alldeles precis klart det och jag vill bara säga att Alex Karev är världens underbaraste. No doubt about that. Men seriöst, var lite olagliga, ladda ner avsnittet, then - se, njut och gråt.



Jag gråter fortfarande. Jag kommer att gråta tills jag är helt uttorkad och dör.
          Då slipper jag skolan imorrn (skola, lördag - yep..kul) och nationella i matte och projektet och reportaget...
          I'm gonna keep on crying, ha en trevlig natt, så ses vi imorrn. Godnatt.

/H.

Jag är trist och jag vet det.

Tja! Min dag?
Well, vi börjar med skolan. Nationella i engelska gick helt okej, varken bättre eller sämre. Fick sedan veta att mitt betyg i idrott blir G, vilket var väntat. Lite ångest där när Olle sa att jag kunde lätt haft ett VG om närvaron hade vart bättre. Hehe.. Well, gjort är gjort och jag kommer som bäst få jobb på Hellbacka. Heja mig!
          Sedan drog jag på stan med Stinis och Susanna ett tag, vi åt glass, blev sugna på strips, köpte bearneisesås på Max och strips på McDonalds (eftersom Max bea är superdupergod och McDonalds är..det inte). Rätt som det var kom jag på att jag hade glömt min hund, så jag åkte hem, gick ut med dennadär och sedan dess har jag suttit här, framför datorn och kollat på diverse videoklipp. Bl a detta:




Killen är så jävla begåvad. Sångare, låtskrivare, producent, dansare, skådespelare, programledare, komiker. Han spelar piano, gitarr och trummor. Han kan beatboxa och rappa. Han är snygg. Oja. Schnygg.
          Schnyggelischnygg.

Heh. Ja, okej. Ehm, om vi ska försöka att ta oss ifrån ämnet och bara dra igenom snabbt vad som kommer att hända imorgon. Mamma och pappas kompisar från Uppsala kommer hit (ca 15 st) och det blir partajsing hos Nybergs. Mat och dricka antar jag. Kan bli jävligt trevligt. Annars ska jag bara chilla och plugga matte. Kanske tvätta mina skor som luktar död-apa-som-skitit-ner-sig-och-någon-har-hällt-gammal-ost-blandad-med-avloppsvatten-över-denne. Jävligt konstig ordföljd där, men palla.
          Imorgon är det dessutom matchdags för både Pool och United. Jag ber till Rafa (min version av gud) att Pool vinner och United förlorar. Nu ska jag gå och umgås med mina föräldrar. Kanske kolla på Så ska det låta. Äta något gott.
          Så, på återseende.

/H.

Jag får feeling.

Här är två klipp till som kan få mitt humör att stiga oavsett situation. Jag vet, jag är en nörd av rang, men erkänn, när "walk on, walk on, with hope in your heart and you'll never walk alone" kommer så kan inte ert armhår heller låta bli att resa på sig.



Detta är en sammanfattning av Champions League-finalen mellan Liverpool och Milan 2005. Pool ligger under med 3-0 i halvtid. Efter nittio minuter står det 3-3. Efter förlängning och straffar vinner Liverpool. Världens bästa match, genom tiderna, och jag har inte sett den. Sorgligt.



Ahja, nu är jag för uppe i varv för att gå och lägga mig, men jag ska fan ta att försöka ändå, är så jävla trött. Går på reservenergi nu. Har gjort i två dagar nu.
          Så, det blir till att försöka sova. Ni får hade gött. Godnatt.

/H.

Pissig dag nummer två.

Alltså, leker någon med mig? Skola till fem idag med. Teknik-krångel och otrevligheter hela dagen idag med. Teknik kackar ihop, elever blir griniga, elever gnäller på lärarna, lärarna gnäller på eleverna för att de gnäller, eleverna gnäller på lärarna för att de gnäller på eleverna för att de gnäller på lärarna osv. Tröttsamt.

Hela eftermiddagen har varit fylld av otroliga humörsvängningar, outrageous flummigheter (som fjärtar i lärarrummet och musikvideodans i korridoren) och en massa varm choklad. Sedan jag kom hem har jag också hunnit med att konversera med Emma i telefon och bestämt träff med henne och kära Stephany nästa helg i Uppsala, umgåtts med mor min samt kollat en hel del klipp på youtube. Hittade speciellt ett som värmer mitt hjärta. Här:



Makes me all tinguely.

/H.

Show me the meaning of being in skolan till klockan fem?

Ja, herregud. Idag har inte varit en av mitt livs bättre dagar. Sen, trött, less, sjuk + teknik-krångel och allmänt dåligt humör (och attityd) = bleh.
          Jag tror att jag har varit ganska otrevlig idag. Snäst och sådär. Men till mitt försvar så måste jag säga att ALLT har gått emot mig idag. Hade inget smör imorse, försov mig, all möjlig teknik i min närhet slutar att fungera och när jag kommer hem pissar hunden ner hela golvet + att när mamma kommer hem har hon glömt att köpa smör och jag blir tvungen att gå och handla.
          Okej, det låter väl inte så jävla farligt. Men lägg till att jag är så less på skolan att jag, åtskilliga gånger idag, bett flera människor döda mig. Seriöst. Vem vill ha en tia och nöjet att ta livet av mig så att jag slipper helvetet?

Den enda ljuspunkten för dagen kom för några minuter sedan då Barca tog sig (orättvist, men skitsamma) vidare till final i Champions League. Och vilken ljuspunkt sedan. Jag hade nog inte klarat av en till United-Chelsea. Jag skulle ju verkligen inte bry mig om vilket lag som vann. Pest eller kolera, liksom. Men nuså.

Ahja, ska sätta mig och se ett avsnitt House, sen ska jag plugga historia och sen får jag se om detb blir någon timme kvar för sömn. Suck. Godnatt.

/H.

Svininfluensan?

Hemma pga sjukdom. Host host. Skönt att få en extra ledig dag, med tanke på hur lång denna vecka kommer vara. Vi får ingen sovmorgon på fredag eftersom vi har nationella i engelska och så är det öppet hus på lördag där det är obligatorisk närvaro.
          På en lördag. That's just mean.
Sedan kommer vi jobba med projektet hela veckan för det ska vara klart nästa. Det skriftliga reportaget ska vara klart i veckan, vi har historiaprov på första världskriget på torsdag och nästa vecka har vi nationella i matte och jag nästan önskar att jag ska få en hjärtattack så att jag slipper hela skiten.
          Måste till skolan imorrn. Annars får mina kära klasskamrater och lärare vredesutbrott. Rätt åt dem om jag blir ännu sjukare, man kommer på att jag fått svininfluensan, jag smittar ner dom och vi dör allihop. Typ.

Okej, enough 'bout skolan och andra deppiga saker. Liverpool vann med 3-0 i helgen. Iofs vann både Chelsea och United också, men fuck them, så länge vi vinner våra matcher har vi inget att skämmas för. Inter vann också, med mål från Ibracadabra. Och i fredags såg jag El clasico och jag kom på mig själv med att bli totalt förälskad i Barcelona och Xavi. Jag hoppas innerligt att Zlatan drar dit och inte till Real. Hurv! Hata Real.
          Jag vet att jag skulle skära ner på fotbollssnacket och jag hade en diskussion med mig själv och vi kom fram till att fotboll, film och musik är mina största (enda) intressen och därmed delar av vem jag är och att ni helt enkelt får ta det tradiga fotbollssnacket. Sådeså.
          Nu ska jag äta ngt sött och se på Brothers and Sisters. Vi ses. Tja.

/H.

Juste..

Jag glömde hela anledningen till inlägget från början. Kolla den här killen. Han spelar Ryan Lafferty, den okända brorsan, i Brothers & Sisters. He's smokin'.



Right? Luke Grimes var namnet. Schmaskens.

/H.

Host. Valborg. Host.

Hallå, hallå. Är det någon mer som har överlevt valborg i Uppsala? Min dag var ganska chill. Drack mycket lite, blev knappast påverkad, var sjuk (är fortfarande) och allmänt opepp. Men det var trevligt iaf. Med Nicolito på dagen och Suckan, Stickan och Vickan på kvällen. Vaknade hos Stinis på morgonen och kände hur skönt det var att inte vara bakis. Mamma Stina lagade palt till frukost och någon timme senare gick jag och Nicolito och åt på donken. Mat, mums. Nu håller morsan på att laga mat och jag vette fan om jag pallar en måltid till, alltså. 
          Idag har nya bredbandet och kanal plus-paketet kommit, men morsan orkar inte hämta det, så det får bli imorrn. Jag har iofs ingen fungerande skärm än (min pajade förra helgen, det sa bara swop! så var bilden borta..ljudet är kvar dock), men iaf. Imorrn ska jag också åka och se Bounce med mor i huvudstaden. Ska bli kul. 
          Nu ska jag äta, se på film och sedan sova. Har asont i halsen och hostar som en sjuk gammal tant. Förlåt för ett otroligt sömnpiller till inlägg, men wtf, jag orkar inte.
          Jag återkommer.
          Om jag inte somnar.

/H.

RSS 2.0